Astazi mai mult ca oricand, oamenii interactioneaza cu o viteza din ce in ce mai mare. Crestinii si musulmanii se intalnesc si discuta despre modul in care inteleg si cred in Dumnezeu, Revelatia Divina, profeti, si viata de dupa moarte. Majoritatea oamenilor se intreaba: Cine este Dumnezeu? Daca exista, cum il putem cunoaste? Care este adevarul, sau care este religia adevarata? Site-ul nostru isi propune sa ofere un loc in care cei interesati pot gasi informatii referitoare la dialogul dintre crestini si musulmani.
continuare...

HIJAB

hijabHIJAB – cuvântul face referire la acoperirea capului în mod tradiţional, purtat de femeile musulmane.

Conform tradiţiei islamice (haids), femeia trebuie să se acopere atunci cand este în prezenţa unor bărbaţi care nu sunt rude apropiate (de gradul I). Musulmanii afirmă că în aceasta consă modestia unei femei.

Modul de acoperire, cât şi părţile ce trebuiesc acoperite, difera de la o regiune la alta.

Termenul Hijab, sau voal, nu este folosit în Coran pentru a face referire la un articol de îmbrăcăminte pentru femei sau bărbaţi, ci mai degrabă se referă la o perdea care delimitează un anumit spaţiu pentru a oferi intimitate. Coranul îi instruieşte pe credincioşii (musulmani) de sex masculin să vorbească cu soţiile lui Muhammed din spatele unei perdele (hijab). Era responsabilitatea bărbaţilor (musulmani) să se asigure că între ei şi soţiile lui Mohamed este o perdea (hijab). Mai târziu, în societăţile musulmane, aceste instrucţiuni specifice pentru soţiile Profetului Muhammad, au fost generalizate şi au condus la segregarea dintre bărbaţi şi femei. În Coran modestia se referă atât la bărbaţi cât şi la femei, sfătuindu-i să aibe un mers care să nu atragă atenţa asupra lor, să poarte articole de îmbrăcăminte decente, în aşa fel încât organele genitale să nu fie sesizate. Îmbrăcămintea pentru femei implică khumūr peste decolteuri şi jilbab-ul (pelerine), în public, astfel încât acestea să poată fi identificate. Reguli pentru acoperirea intregului corp, excepţie făcând mâinile, picioarele şi faţă, au fost dezvoltate mai târziu şi le găsim în Fiqh şi Hadis.

hijab-harta-islam

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “HIJAB”

 1. khalid622 Says:

  higeabul si baticul sunt 2 lucruri diferite. Higeabul inseamna comportament si vestimentatie.

  Baticul e doar un articol vestimentar si nimic mai mult. Daca esti fusta mini si te bagi in seama cu toti barbatii care iti ies in cale, insa poti batic, crezi ca ai vreo legatura cu hijabul?

  higeabul nu-i o perdea. Higeab in limba araba inseamna “bariera”, “obstacol”.

 2. diana Says:

  Eu am o intrebare pentru administrator:CE RELLIGIE AI??
  CACI maicile crestine din toata lumea retrase la manastiri,…cat si toate icoanele unde este reprezentata Maria (mama lui Isus(pacea asupra lui)) sunt imbracate decent si cu capul acoperit………….asa ca..DESPRE CE VORBIM?DESPRE MODERNISM= DEMOCRATIE??sau despre imbracamintea corecta a femeii pe care in multe biserici,manastiri..gasesti anunt la intrare: FEMEILE SA SI ACOPERE CAPUL…SI SA FIE IMBRACATE DECENT…gasesti preoti care critica in biserica femeile care vin” dezbracate”..la slujbe…insa TOLERANTA SI DEMOCRATIA..spala creiere..si se uita ca FEMEIA in Biblie”trebuie sa fie supusa barbatului..ea trebuie sa taca “..
  DE CE NU faceti un articol cu descrierea drepturilor femeii din Biblie,care era batuta cu pietre si omorata la poarta cetatii in caz de adulter????????????????

 3. Simona Says:

  Nu esti foarte bine informat! Femeile musulmane poarta hijabul pt Allah, la fel cum si la ortodocsi se pune basmaua pe cap in biserici. Nu are nicio legatura cu barbatul…

Leave a Reply

Arhivă